Glass på 30 sekunder

Home / Allmänt / Glass på 30 sekunder

Visste du att det bara tar 30 sekunder att göra glass med Vitamix?

Äger du en Vitamix så har du också en glassmaskin i köket. Vitamix blendar frysta varor så snabbt att de inte hinner smälta. Och bäst av allt – du kan skapa en hälsosam delikatess på ett ögonblick efter din egen smak och med färska ingredienser!

Det ända som behövs till glasstillverkning är  vätska, frysta bär eller frukt och sötningsmedel. Själv gillar jag att använda  1/4 vätska, och 3/4 frysta bär eller frukt. Genom att öka mängden vätska får man en mer milkshake-liknande resultat. Som vätska kan man använda t.ex. mandelmjölk, grädde, kokosmjölk, naturell yoghurt eller vatten. Cashewnötter gör hemgjorda glassen underbart mjukt. Fryst banan å andra sidan gör konsistensen mer glasslik. Sötningsmedel som honung (ca 3 msk), och kryddor som vanilj, kanel eller kardemumma fungerar bra, alternativen är  många så det är bara att prova fram till egna favoriter!

Ishockeyspelare Sean Bergenheim (Florida Panthers) har skapat en läcker Cashewglass som vi varmt rekommenderar att prova.

Kolla också videon!

Related Posts

Leave a Comment

4 × 2 =