Smoothie på lingon, apelsin & gojibär

Home / Blogg / Smoothie på lingon, apelsin & gojibär

Har du testat lingon i smoothien? Om inte är det definitivt på tiden.

Utöver sin härliga smak har lingon en hög halt av A-, B- och C-vitamin samt mineralerna kalium, kalcium fosfor och järn. Lingon är bakteriedödande och precis som tranbär därför bra mot urinvägsinfektion. Lingon kan också hjälpa vid magsår och inflammation i tandköttet. Förr i tiden såldes lingon som medicin på apotek, bland annat som febernedsättande medel.

Eliq Maraniks Recept

Ingredienser

  • 2 apelsiner
  • 3 msk gojibär, torkade
  • 2 mogna päron
  • 200 g lingon (färska eller frysta)
  • 2 msk linfröolja
  • 1-2 dl is (om du använder färska bär)
  • Sötningsmedel efter smak

Gör så här

Pressa apelsinerna. Blötlägg gojibären i apelsinjuice i 5-10 minuter. Dela päronen i fjärdedelar och skär bort kärnhusen. Mixa samtliga ingredienser förutom is till en slät smoothie. Mixa i isen för en frostig smoothie. Smaka av och söta vi behov. Garnera med några lingon på toppen!

Related Posts