8 anledningar till att börja dricka smoothies

Home / Blogg / 8 anledningar till att börja dricka smoothies

1. Du hinner äta. Vissa dagar är det helt enkelt omöjligt att sitta ner under en längre period för alla mål mat. Kanske är det jobbet som kallar, kanske är det små barn… Hur som helst är det enklare att ta klunkar när det passar!

2. Det går snabbare att ”laga” maten. Det går betydligt snabbare att göra en smoothie än andra typer av rätter med samma ingredienser. Det går även tid åt planering som du sparar in med en blender.

3. Mindre disk! Med en riktigt bra blender behöver du knappast hacka eller skala alls. Med andra ord är det bara blenders kanna som behöver rengöras. På Vitamix är det bara att hälla i någon droppe diskmedel, lite vatten och trycka på självrengöring… enklare än så blir det inte.

4. Få i dig vätskan du behöver. De flesta av oss lider av kronisk uttorkning, även om vi inte vet om det. Ofta tillför du vätska till en smoothie och på så vis får du i dig vatten utan att ens behöva tänka p det!

5. Smartaste sättet att använda rester. Smoothies är ett snabbt, effektivt sätt att använda frukt och grönt som blivit över. En oansenlig rest kan bli fantastisk i en smoothie!

6. Få i dig ”raw” kost. Väldigt många råvaror tjänar på att ätas råa. Men rå broccoli, kål och spenat är långt ifrån allas favoritmåltid. Om det inte har blendats ihop med andra saker förstås.

7. Mindre problem med matsmältningen. Många av oss har lättare att smälta mixad mat. Får du ofta ont i magen efter du har ätit – testa en smoothie istället (Självklart kan magont bero på många olika saker, inte minst matöverkänslighet och liknande).

8. Det är ruggigt gott. Simple as that!

Det här är bara några av anledningarna till att börja svänga ihop smoothies. Testa själv så märker du snart av många fler!

Hitta din återförsäljare av Vitamix här – butiker och webbshopar!

Related Posts