Stärk ditt immunförsvar

Home / Blogg / Stärk ditt immunförsvar

Ditt immunförsvar påverkas inte bara av vad du äter, utan av hela din livsstil.

Känner du igen dig i att aldrig bli riktigt frisk, att dra på sig förkylning efter förkylning? Här kommer 6 tips på vad du kan göra för att hjälpa ditt immunförsvar på traven.

  1. Ät hälsosamt – frukt, grönsaker och whole foods bidrar med många näringsämnen som är viktiga för immunförsvaret.
  2. Få tillräckligt med sömn – kanske börjar bli tjatigt, men det är verkligen en av de viktigaste delarna i en hälsosam livsstil. Utan tillräckligt med sömn orkar inte kroppen motverka virus- och bakterieangrepp.
  3. Sluta röka – även ett fåtal cigaretter regelbundet skadar kroppen och gör att den får svårare att stå emot sjukdomar.
  4. Drick alkohol med måtta – redan efter en kväll med stora mängder påverkar immunförsvaret negativt.
  5. Håll dig i form – Träning är mer än bara muskelbyggande och påverka utseendet, det viktiga är att du är aktiv, dagliga promenader eller yoga några gånger i veckan påverka immunförsvaret positivt. Cirkulationen av vita blodkroppar ökar och kroppen kan upptäcka och försvara sig mot ”attacker” tidigare.
  6. Ta dig tid till återhämtning – Stress påverkar immunförsvaret mycket negativt, och energi används till annat istället för att motverka sjukdomar. Läs en bok, meditera, drick te eller  annat som får dig att slappna av en liten stund på morgonen eller kvällen.

Källa: Vitamix

 

Related Posts