Ät efter säsong – dags för salladens årstid

Home / Blogg / Ät efter säsong – dags för salladens årstid

Efter en vinter med kål och potatis går vi nu mot en grönare tid – plocksallad, nässlor, ramslök är bara några av de härliga livsmedel som vi kan njuta av under denna varma årstid, och självklart svenska jordgubbar!

I ett samhälle där allt finns tillgängligt året om är det inte alltid lätt att äta efter säsong, det kräver att man är lite påläst och kollar ursprungsland på det man köper. Men tar man steget och börjar göra aktiva val när man handlar så kan det påverka plånbok, hälsa och miljö positivt. Det handlar alltså kort och gott om att äta sådant som är lokalodlat, och i säsong (alltså inte i växthus).

Nu till sommaren är det perfekt att boosta allt du lagar med fantastiskt smakfulla färska örter, kanske till en fräsch sallad?

Här kommer en lista på vad du ska passa på att äta under juni:

  • Dill
  • Gräslök
  • Gurka
  • Purjolök
  • Nässla
  • Färskpotatis
  • Isbergsallad och Romansallad
  • Ruccola och Spenat
  • Tomat
  • Sockerärtor

För mer info, se Äkta Vara

Related Posts